Ese é o título da Reportaxe publicada no diario "El País" e que recomendamos para a súa leitura.
Segundo Nicolás Olea da Universidade de Granada, "...de todos los animales, el que tiene ahora más contaminantes en el cuerpo eres tú..."
Metais pesados como o chumbo, o mercurio e/ou elementos químicos de nova xeracións como dioxinas e bifenol policlorados aparecen nas cadeas alimentarias onde se van concentrando ata chegar á nosa mesa. No caso de produtos como chumbo e mercurio deixaron de utilizarse, pero á súa concentración nas alimentos, sobre todo peixe e marisco, segue a ser alta. Así, moitos especialistas están a recomendar a baixada no consumo de peixes como o atún e o peixe espada, peixes nos que se atopan dosis importantes de contaminantes.
Segundo os especialistas consultados nesta reportaxe, unha das fontes de contaminación máis forte é a industria da cosmética. Produtos químicos síntéticos como parabenos (éster do benzeno) que se utilizan como conservantes, funxicidas e bactericidas nos produtos cosméticos, son responsables de cancros de pel e de mama segundo estudos recentes. Semella que se o produto se absorbe pola pel non se metaboliza igual e convírtese nun produto maligno que afecta ó sistema endocrino, sobre todo.
Recomendamos a leitura deste artigo no seguinte enlace:
El País, domingo 19 de diociembre de 2010
ENLACES DE INTERESE PARA O TEMA
1. http://www.gencat.cat/salut/acsa/html/es/dir2822/index.html
2. Axencia europea para a seguridade alimentaria. VER
3.UE. Biotecnoloxías. VER
4. UE. Medio ambiente. VER
MERCURIO no Polo Norte
Segundo Nicolás Olea da Universidade de Granada, "...de todos los animales, el que tiene ahora más contaminantes en el cuerpo eres tú..."
Metais pesados como o chumbo, o mercurio e/ou elementos químicos de nova xeracións como dioxinas e bifenol policlorados aparecen nas cadeas alimentarias onde se van concentrando ata chegar á nosa mesa. No caso de produtos como chumbo e mercurio deixaron de utilizarse, pero á súa concentración nas alimentos, sobre todo peixe e marisco, segue a ser alta. Así, moitos especialistas están a recomendar a baixada no consumo de peixes como o atún e o peixe espada, peixes nos que se atopan dosis importantes de contaminantes.
Segundo os especialistas consultados nesta reportaxe, unha das fontes de contaminación máis forte é a industria da cosmética. Produtos químicos síntéticos como parabenos (éster do benzeno) que se utilizan como conservantes, funxicidas e bactericidas nos produtos cosméticos, son responsables de cancros de pel e de mama segundo estudos recentes. Semella que se o produto se absorbe pola pel non se metaboliza igual e convírtese nun produto maligno que afecta ó sistema endocrino, sobre todo.
Recomendamos a leitura deste artigo no seguinte enlace:
El País, domingo 19 de diociembre de 2010
ENLACES DE INTERESE PARA O TEMA
1. http://www.gencat.cat/salut/acsa/html/es/dir2822/index.html
2. Axencia europea para a seguridade alimentaria. VER
3.UE. Biotecnoloxías. VER
4. UE. Medio ambiente. VER
MERCURIO no Polo Norte
No hay comentarios:
Publicar un comentario